Cégtörténet

Történelmünk

A Társaság története 1859-re vezethető vissza, amikor a telephelyen a Miskolci Vasúti Főműhely - hazánkban harmadikként - megalakult. A "Főműhely" Miskolc egyik legrégibb, ma is ugyanazon a telephelyen működő ipari üzeme, amely gőzmozdonyok, vasúti kocsik, egyéb vasúti járművek javítását végezte.

Vállalatunk 1992. december 30-tól alakult át jogilag is önálló, korlátolt felelősségű társasággá, 100%-os MÁV tulajdoni hányad mellett és felvette a MÁV-TISZAVAS Miskolci Járműjavító Kft. nevet. 2007. július 20-tól a MÁV Cargo Zrt. leányvállalataként működtünk egészen 2010. június 28-ig, amikor is Társaságunkat megvásárolta a bécsi székhelyű ÖBB Technische Services GmbH. Nevünk 2010. szeptember 1-től TS Hungaria Kft. 2013-ban egy nagyszabású projekt megvalósulásaként egy teljesen új vasúti kerékpár gyártó és javító automata gépsor került átadásra. Kerékpár műhelyünkben a legmodernebb technika párosul a legmagasabb fokú szakértelemmel. Telephelyünket 2016-ban vásároltuk meg a MÁV-tól.

Jelenünk

Cégünk eszközrendszere elsősorban a két- és többtengelyes vasúti teherkocsik javítására alkalmas. 1997-től új vagonok tervezésével, gyártásával egészült ki tevékenységünk (eltolható oldalfalú kocsi, illetve saját tervezésű konténerszállító és rönkszállító kocsi, valamint legutóbbi termékünk a magas oldalfalú, nyitott teherkocsi).

Üzemünk a különféle vasúti teherkocsik gyártása és javítása mellett a vasúti fődarabok (kerékpár, ütköző- és vonókészülékek, fékrudazat állító berendezés, légelzáró váltó, stb.) karbantartását is végzi.

Társaságunk 1994-től minőségügyi rendszert vezetett be és működtet. Jelenleg  ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 és BS OHSAS 18001:2007  rendszermodellekkel rendelkezünk és integrált irányítási rendszert működtetünk melynek érvényességi területe: "Vasúti vontatott járművek, teherkocsik, személykocsik (nyersépítmény) és konténerek, valamint alkatrészeik fejlesztése, gyártása, javítása és korszerűsítése", melyet a TÜV SÜD tanúsított.

A Társaság rendelkezik a tevékenységéhez szükséges alábbi hatósági, minőségügyi, hegesztőüzemi alkalmassági tanúsítványokkal: 445/2011 ECM tanúsítvány,  DIN EN 15085-2, DIN EN ISO 3834-2, AD 2000-Merkblatt HP 0, 3/1998. (I.12.) IKIM rendelet szerinti tanúsítvány, DB Schenker Rail GmbH (VPI) teherkocsi javítást engedélyező dokumentuma, DIN 27201-7, 6.8.2.1.23 RID szerinti EBA Engedély, Certificate Full Quality Management System Approval - Wheel Set (Slovenian Institute of Quality and Metrology).

Járműjavító Üzemünk már 2001-ben igazolta alkalmasságát az Osztrák Vasút (Österreichische Bundesbahnen-ÖBB) előtt is a vasúti járművek karbantartására (javítására), illetve gyártására.

Jövőképünk

Kitűzött célunk hosszú távon stabil és megbízható munkáltatóként, biztos és versenyképes foglalkoztatóként  jelen lenni az észak-magyarországi régióban. Valljuk, hogy a minőség az egyéni elkötelezettséggel kezdődik, ezért különösen nagy hangsúlyt fektetünk a munkáltatói márkaépítésre.

Célunk már meglévő és leendő partnereink teljes körű, legmagasabb színvonalú kiszolgálása. Üzemünk patinás múlttal, nagy hagyománnyal rendelkezik a teherevagonok gyártása és karbantartása terén. Mindezt a tapasztalatot és szakértelmet megőrizve és folytatva jelenleg futó projektek keretében is azon dolgozunk, hogy a régi műhelyek és csarnokok méltó képpen megújulhassanak, modern, átlátható munkakörnyezetben folyhasson a munka növekvő kapacitással és teljesítménnyel a növekvő piaci igényekhez is igazodva.

Telephelyfejlesztés - középpontban a megújulás

A TS Hungaria Kft. nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlődésre, ennek jegyében 2019. év elején elindult egy közel 4 milliárd forintos beruházás, mely nagymértékben segíti majd a vállalat technológiai megújulását és a már meglévő tevékenységek produktivitásának növelését. A beruházási projekt célja telephelyünk kompaktabb kihasználtságának kiépítése, ezzel együtt pedig az ügyféligények még hatékonyabb kielégítése.

A fejlesztés első fázisában két nagyobb területre összpontosít, mely részeként egy új vasúti teherkocsi felületkezelő csarnok kiépítése és a vasúti kerékpár javító kapacitás bővítése fog megtörténni. Ezt követően a már meglévő csarnokok felújítására és az ezekhez tartozó gépészeti és infrastruktúra elemek korszerűsítésére fog sor kerülni.

A TS Hungaria telephelyén egy új 110 méter hosszú csarnok épül majd, ami a vasúti teherkocsik felületkezelését ellátó technológiákat foglalja magában. A legkorszerűbb építéstechnikai és épületgépészeti eljárásokkal tervezett csarnok két új vágánnyal kerül kiépítésre, melyeken a jövőben párhuzamosan haladhatnak a folyamatok. A vágányokhoz integrált tisztító-mosó kabinok, egy robotvezérelt szórófejjel ellátott szemcseszóró kabin, egy korszerű festőkabin és szárítókabinok kerülnek kialakításra. A csarnok megfelelő vasúti kocsi ellátását egy újonnan épülő tolópad fogja biztosítani.

A már meglévő 8 szerelővágányt magába foglaló nagyobb javító csarnok és a futójavításra használt 2 szerelővágánnyal rendelkező kisebb csarnok is modernizálásra kerül, a fővizsga- és futójavítást biztosító csarnokok előkészítő álláshelyekkel egészülnek ki. A kerékpárüzembe telepítésre kerül egy új CNC profileszterga, valamint teljesen automatizált kerékpár festősorral is kiegészül, ami az átfutó kerékpárok felületkezelési technológiáját teszi hatékonyabbá.

E nagy volumenű telephelyfejlesztés sikeres lebonyolításához is cégünk folyamatosan keresi jövőbeni partnereit és potenciális beszállítóit, akik rendelkeznek a szükséges tanúsítványokkal és profiljukban a hegesztett, forgácsolt, hőkezelt, illetve különféle megmunkált szerkezetek, anyagok is szerepelnek.