Cégtörténet

Történelmünk

A Társaság története 1859-re vezethető vissza, amikor a telephelyen a Miskolci Vasúti Főműhely - hazánkban harmadikként - megalakult. A "Főműhely" Miskolc egyik legrégibb, ma is ugyanazon a telephelyen működő ipari üzeme, amely gőzmozdonyok, vasúti kocsik, egyéb vasúti járművek javítását végezte.

Vállalatunk 1992. december 30-tól alakult át jogilag is önálló, korlátolt felelősségű társasággá, 100%-os MÁV tulajdoni hányad mellett és felvette a MÁV-TISZAVAS Miskolci Járműjavító Kft. nevet. 2007. július 20-tól a MÁV Cargo Zrt. leányvállalataként működtünk egészen 2010. június 28-ig, amikor is Társaságunkat megvásárolta a bécsi székhelyű ÖBB Technische Services GmbH. Nevünk 2010. szeptember 1-től TS Hungaria Kft. 2013-ban egy nagyszabású projekt megvalósulásaként egy teljesen új vasúti kerékpár gyártó és javító automata gépsor került átadásra. Kerékpár műhelyünkben a legmodernebb technika párosul a legmagasabb fokú szakértelemmel. Telephelyünket 2016-ban vásároltuk meg a MÁV-tól. 2021. január 1-jén Társaságunknál cégcsoporton belüli tulajdonosváltás történt, a TS Hungaria Kft. a Rail Cargo Hungaria Zrt. 100%-os tulajdonába került. 

Jelenünk

Cégünk eszközrendszere elsősorban a két- és többtengelyes vasúti teherkocsik javítására alkalmas. 1997-től új vagonok tervezésével, gyártásával egészült ki tevékenységünk (eltolható oldalfalú kocsi, illetve saját tervezésű konténerszállító és rönkszállító kocsi, valamint legutóbbi termékünk a magas oldalfalú, nyitott teherkocsi).

Üzemünk a különféle vasúti teherkocsik gyártása és javítása mellett a vasúti fődarabok (kerékpár, ütköző- és vonókészülékek, fékrudazat állító berendezés, légelzáró váltó, stb.) karbantartását is végzi.

 

Jövőképünk

Kitűzött célunk hosszú távon stabil és megbízható munkáltatóként, biztos és versenyképes foglalkoztatóként  jelen lenni az észak-magyarországi régióban. Valljuk, hogy a minőség az egyéni elkötelezettséggel kezdődik, ezért különösen nagy hangsúlyt fektetünk a munkáltatói márkaépítésre.

Célunk már meglévő és leendő partnereink teljes körű, legmagasabb színvonalú kiszolgálása. Üzemünk patinás múlttal, nagy hagyománnyal rendelkezik a teherevagonok gyártása és karbantartása terén. Mindezt a tapasztalatot és szakértelmet megőrizve és folytatva jelenleg futó projektek keretében is azon dolgozunk, hogy a régi műhelyek és csarnokok méltó képpen megújulhassanak, modern, átlátható munkakörnyezetben folyhasson a munka növekvő kapacitással és teljesítménnyel a növekvő piaci igényekhez is igazodva.

Telephelyfejlesztés - középpontban a megújulás

A TS Hungaria Kft. nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlődésre. Ennek jegyében 2019–2022-ig ütemezte azt a beruházást, amely nagymértékben segíti majd a vállalat technológiai megújulását és a már meglévő tevékenységek produktivitásának növelését. A beruházási projekt célja telephelyünk kompaktabb kihasználtságának kiépítése, ezzel együtt pedig az ügyféligények még hatékonyabb kielégítése.
A fejlesztés első fázisában a vasútikerékpár-javító kapacitás bővítése fog megtörténni. Ezt követően a már meglévő csarnokok felújítására és az ezekhez tartozó gépészeti és infrastruktúra elemek korszerűsítésére kerül sor.
A már meglévő 8 szerelővágányt magába foglaló nagyobb javítócsarnokot és a futójavításra használt 2 szerelővágánnyal rendelkező kisebb csarnokot is modernizáljuk, a fővizsga- és futójavítást biztosító csarnokok előkészítő álláshelyekkel egészülnek ki. A kerékpárüzembe telepítésre kerül egy új CNC profileszterga, valamint teljesen automatizált kerékpár festősorral is kiegészül, amely az átfutó kerékpárok felületkezelési technológiáját teszi hatékonyabbá.

Telephelyfejlesztésünk sikeres lebonyolításához is folyamatosan keresi cégünk jövőbeni partnereit és potenciális beszállítóit, akik rendelkeznek a szükséges tanúsítványokkal, és profiljukban a hegesztett, forgácsolt, hőkezelt, illetve különféle megmunkált szerkezetek, anyagok is szerepelnek.