Cégtörténet

Történelmünk

Társaságunk története 1859-re vezethető vissza, amikor a telephelyen a Tiszavidéki Vaspálya Társaság Miskolci Főműhelye - hazánkban harmadikként - megalakult. A "Főműhely" Miskolc egyik legrégibb, ma is ugyanazon a telephelyen működő ipari üzeme, amely gőzmozdonyok, vasúti kocsik és egyéb vasúti járművek javítását végezte.

A műhely hosszú évtizedeken keresztül MÁV Járműjavító Üzemként működött. Vállalatunk a rendszerváltás következtében 1992. december 30-tól alakult át jogilag is önálló korlátolt felelősségű társasággá 100%-os MÁV tulajdoni hányad mellett, és felvette a MÁV-TISZAVAS Miskolci Járműjavító Kft. nevet. A MÁV szervezeti átalakulása után 2007. július 20-tól a MÁV Cargo Zrt. leányvállalataként működtünk egészen 2010. június 28-ig, amikor is Társaságunkat megvásárolta a bécsi székhelyű ÖBB-Technische Services GmbH. Nevünk 2010. szeptember 1-től TS Hungaria Kft. lett. 2013-ban egy nagyszabású projekt megvalósulásaként egy teljesen új vasúti kerékpárgyártó és -javító automata gépsor került átadásra. Kerékpár műhelyünkben a legmodernebb technika párosul a legmagasabb fokú szakértelemmel. A telephelyünket 2016-ban vásároltuk meg a MÁV Zrt-től. 2021. január 1-jén a cégcsoporton belüli tulajdonosváltás során a TS Hungaria Kft. a Rail Cargo Hungaria Zrt. 100%-os tulajdonába került.

Jelenünk

Cégünk eszközrendszere elsősorban a két- és többtengelyes vasúti teherkocsik javítására alkalmas. 1997-től tevékenységünk új vagonok tervezésével, gyártásával egészült ki, mint az eltolható oldalfalú kocsi, a saját tervezésű konténer-, illetve rönkszállító kocsi, valamint legutóbbi termékünk a magas oldalfalú, nyitott teherkocsi.

Üzemünk a különféle vasúti teherkocsik gyártása és javítása mellett a vasúti fődarabok (forgóváz, kerékpár, ütköző- és vonókészülékek, fékrudazatállító berendezés, légelzáró váltó stb.) karbantartását is végzi.

Jövőképünk

Kitűzött célunk hosszú távon stabil, megbízható és versenyképes munkáltatóként jelen lenni az észak-magyarországi régióban. Valljuk, hogy a minőség az egyéni elkötelezettséggel kezdődik, mely hozzájárul a versenyképességünk növeléséhez. Cégünk minél szélesebb körben történő megismertetésének érdekében különösen nagy hangsúlyt fektetünk a munkáltatói márkaépítésre.

Célunk a már meglévő és leendő partnereink teljes körű, legmagasabb színvonalú kiszolgálása. Üzemünk patinás múlttal, nagy hagyománnyal rendelkezik a tehervagonok gyártása és karbantartása terén. Mindezt a tapasztalatot és szakértelmet megőrizve és folytatva a jelenleg futó projektek keretében is azon dolgozunk, hogy a régi műhelyek és csarnokok méltóképpen megújulhassanak, modern, átlátható munkakörnyezetben folyhasson a munka növekvő kapacitással és teljesítménnyel a fokozódó piaci igényekhez is igazodva.

Telephelyfejlesztés - középpontban a megújulás

A TS Hungaria Kft. nagy hangsúlyt fektet a folyamatos fejlődésre. A 2019-ben megkezdett energiafelhasználás-korszerűsítési és telephely-korszerűsítési program keretében világításkorszerűsítések, szigetelések, fűtéskorszerűsítések valósultak meg, valamint 2022 közepén beüzemeltük a legmodernebb technológiával működő kerékpárprofileszterga-berendezésünket, amely a vállalati kerékpárjavítási kapacitás növekedése mellett már féktárcsás kerekek javítására is alkalmas. A csúcstechnológiás profileszterga érkezésén túl egy ultrahangos kerékpár mosóberendezés is korszerűsíti a társaság Kerékpárüzemének munkáját.

Használatba vettük új kerékpárfestő csarnokunkat, amelyben az új, légmentesen zárt kerékpárfestő kabin korszerű körülményeket biztosít 80 fokra történő felfűtésével, befúvó és elszívó rendszerével, mellyel szabályozott módon biztosítja a munkafázisokhoz szükséges hőmérsékleteket és időtartamot, mellyel a munkafolyamatok ideje számottevően rövidült.

A Kerékpárüzem nagyszabású fejlesztése mellett a Fővizsga csarnokba beszerzésre került egy 4x30t oszloponkénti teherbírással rendelkező, kültéren is használható csoportemelő, mely eredményeként bővült futójavítási kapacitásunk, valamint a három és négy forgóvázas kocsik emelése is biztonságosabban kivitelezhetővé vált.

A fejlesztések nem állnak meg: 2024 végéig megújítjuk a Kerékpárüzem gépparkjának jelentős részét: a korábbi profileszterga teljes körű felújítása, belső feszültségmérő eszköz, karusszel eszterga, tengely eszterga, valamint tárcsák közötti eszterga beruházását valósítunk meg.

Az épületfelújítások is folytatódnak, melyeknél fontos szempont lesz az energiahatékonyság növelése.