Gyártás

Szolgáltatási palettánk kialakításakor figyelembe vesszük a piaci tendenciákat, a vasúti szállításigényes iparágak fejlődését és a technológiai követelményeket. A vasúti teherkocsik javítása és korszerűsítése mellett felkészültünk arra, hogy saját tervezésű, illetve megrendelőktől kapott tervek alapján gyártott új vagonokkal is megjelenjünk a hazai és nemzetközi piacokon.

1998-ban kezdtük meg a vasúti teherkocsik gyártását, kezdetben licenc alapján, a Hbbillnss típusú eltolható oldalfalú teherkocsival. Ezt követte a saját termék, az Sgnss sorozatú konténerszállító kocsi kifejlesztése, valamint az Sggmrrss-y sorozatú iker konténerszállító, mely állandó szereplőjévé vált a nemzetközi trendeknek. Ezután a rendkívül népszerű Rnoos-uz sorozatú rönkszállító kocsi gyártása következett. Legutóbbi fejlesztésünk az Eanos sorozatú kocsi, mely először szerezte meg a vasúti teherkocsik között a TSI minősítést.

Hbbillnss sorozatú nagy rakterű, kéttengelyes, eltolható oldalfalú teherkocsi

A nagy rakterű, kéttengelyes, eltolható oldalfalú teherkocsi nagy térfogatú vagy raklapozott áruk szállítására alkalmas. Ez a jól variálható kocsikoncepció racionális rakodási technológiák és megbízható árubiztosítás alkalmazását teszi lehetővé.

Sgnss sorozatú konténer- és csereszekrény-szállító vasúti teherkocsi

A társaságunk által tervezett és gyártott kocsi megfelel a kombinált fuvarozás alapvető követelményeinek. 1155 mm-es padlószint magassága és az UIC 571-4 ajánlásai szerint beépített konténerkörmök egyaránt alkalmassá teszik különböző konténerek és csereszekrények szállítására.

Rnoos-uz sorozatú rönkszállító vasúti teherkocsi

Az Rnoos-uz négytengelyes, magas homlokfallal ellátott kocsi, 10 darab rakoncapárral. Elsősorban rönkfa szállítására szolgál.

Eanos sorozatú nyitott, négytengelyes, magas oldalfalú vasúti teherkocsi

Saját tervezésű, Magyarországon először szerezte meg a vasúti teherkocsik között a TSI minősítést.
A nyitott, négytengelyes vasúti teherkocsi kialakításánál fogva biztosítja a gépesített gyors be- és kirakodást, valamint a körbuktatást oldalanként 1-1 tisztítóajtóval.
Rendeltetés: elsősorban az időjárás viszontagságainak ellenálló rakományok, ömlesztett áruk szállítására alkalmas.

Sggrrs 4854 sorozatú konténer- és csereszekrény-szállító vasúti teherkocsi

TSI minősítéssel rendelkező 2x4 tengelyes konténerszállító kocsi. 1155 mm-es padlószint magassága és az UIC 571-4 ajánlásai szerint beépített konténerkörmök egyaránt alkalmassá teszik különböző konténerek és csereszekrények szállítására.

Sggrrs 4855 sorozatú konténer- és csereszekrény-szállító vasúti teherkocsi

TSI minősítéssel rendelkező 2x4 tengelyes konténerszállító kocsi. 1155 mm-es padlószint magassága és az UIC 571-4 ajánlásai szerint beépített konténerkörmök egyaránt alkalmassá teszik különböző konténerek és csereszekrények szállítására.

Sgns 4856 sorozatú konténer- és csereszekrény-szállító vasúti teherkocsi

TSI minősítéssel rendelkező négytengelyes konténerszállító kocsi. 1155 mm-es padlószint magassága és az UIC 571-4 ajánlásai szerint beépített konténerkörmök egyaránt alkalmassá teszik különböző konténerek és csereszekrények szállítására.

Faccns 6985 sorozatú kavicsszállító vasúti teherkocsi

Négytengelyes kavicsszállító kocsi, amely hidraulikus megoldású ürítéssel és billenő kavicsterelővel rendelkezik. A működtetés a fékállásról történik.