Vasúti kerékpárok javítása és gyártása

A TS Hungaria Kft. Közép-és Kelet-Európa egyik legfejlettebb kerékpár karbantartó központját tudhatja magáénak. Műhelyünkben a legmodernebb technika párosul a legmagasabb fokú szakértelemmel és az egyedülálló, több mint másfél évszázados tapasztalattal. Partnereink egyedi igényeit is ki tudjuk elégíteni, kifinomult logisztikai megoldásokat, alkatrészjelöléseket használva. Így igyekszünk megrendelőink minden kérésének megfelelni.

A kerékpárok javítása során a megrendelők igényeihez igazodva, az általuk kért előírásoknak megfelelően végezzük el a javításokat, karbantartásokat. Műhelyünk megfelel a RIL és a VPI kerékpár javítási szabványainak is. Ennek is köszönhető, hogy megrendelőink között tudhatjuk többek között a Rail Cargo Hungaria, Rail Cargo Austria, GATX, ERR, ETS és Atir Rail vállalatokat is.

A javítások minden szintjét el tudjuk végezni, kifogástalan minőségben, legyen szó szemrevételezésről, vagy a kerékpárok újra sajtolásáról. A vállalt határidőket 98%-os pontossággal tartani tudjuk, ezzel elérve a vevőink elégedettségét.

Üzemünkben többféle automata berendezést használunk, melyek megkönnyítik a munkavégzést, biztosítják a pontos mérési eredményeket és a reprodukálható, folyamatosan magas szinten tartott, kifogástalan minőséget.

Számítógép vezérlésű kerékpár megmunkáló gépeink alkalmazásával maximálisan teljesítjük a kerékpárokra vonatkozó biztonsági előírásokat, mind a RIL, mind VPI előírásait figyelembe véve.

2023 során beüzemelésre került két festő-szárító kabin, amelyek a kerékpárok megfelelő minőségben és megfelelő munkakörülmények közötti festését teszik lehetővé.

A kifejezetten festés-szárításra optimalizált egységek egymással sorosan telepítve kerültek elhelyezésre, ezzel lehetővé téve a folyamatos munkavégzést, mind a festés mind a szárítási tevékenységet figyelembe véve. A kabinokba speciális pályarendszer került letelepítésre, amely a kerékpárok gyors és biztonságos mozgatását teszik lehetővé. Ezen fejlesztések által műszakonként akár 24, napi szinten akár 72 db vasúti kerékpár teljes bevonatolását el tudjuk végezni.

Kerékpárfestő csarnok
Kerékpárfestő kabin
Automata kerékpár felsajtoló gép DANOBAT DPL-2600 profileszterga Danobat 2021 profileszterga
Automata kerékpár lesajtoló gép NCT BNC 40120 tárcsák közötti eszterga

A kerékpárok felület-előkészítéséhez, alkatrészeinek tisztításához többféle nagy hatékonyságú célgépet alkalmazunk.

Ultrahangos mosóberendezés
Automata szemcseszóró berendezés

Állagmegóvás céljából az alapanyagokat és a késztermékeket az elvárásoknak megfelelő módon tároljuk és szállítjuk.

Szállítás fakalodákon
Kerékpár tengelyek tárolása a munkaterületen, megmunkálásra várva

A minőségi követelmények biztosítása érdekében a legmodernebb anyagvizsgálati célgépekkel rendelkezünk.

Automata belsőfeszültség mérőberendezés
Automata tengely- és tárcsa ultrahangos berendezés
Mágnes poros vizsgálóberendezés